Saturday, June 6, 2009

Kristdemokraterna


Fyra snabba.

NEJ till utträde.
JA till EMU.
JA till Lissabon.
JA till utvidgning.



Kristdemokraternas hjärtefråga berör brott. De förespråkar höjda och likvärdiga minimistraff för människohandelsbrott i EU. Vill kriminalisera sexköp i hela EU.
Vilket innebär: Är det säkraste för prostituterade att kriminalisera sexköp? Tysklands kristdemokrater har istället inkluderat de prostituterade i den sociala välfärden såsom i fackliga organisationer och pensionsavtal. Dock så är då den öppna siffan för sexköp högre i Tyskland än i Sverige, såklart. Vad tycker du? Ska det vara kriminellt att köpa sex som det är i Sverige? Ska man istället arbeta så att de prostituerade blir en del i ett samhälle där dess tjänster erbjuds lagligt?

Övriga frågor:
Arbetsmarknad: Värnar om arbetskraftens fria rörlighet inom EU.
Internet: Värnar upphovsrätten. Go IPRED med andra ord.
Migration: Är positiv till en gemensam asylpolitik i EU som ska fungera som en miniminivå. Enskilda länder ska kunna ha en generösare flyktingpolitik. Vill se ökad arbetskraftsinvandring, även av lågutbildad arbetskraft.

Toppkandidat Ella Bohlin
Erfarenheter: Bohlin är 30 år och sitter idag i Kristdemokraternas partistyrelse och som ledamot i Studiesociala utredningen. Har tidigare bakgrund i KDU och har en fil. kand i statsvetenskap.
Kärnfrågor: Minska alkoholanvändningen i Europa. Miljön är viktig och hon vill rädda östersjön. Hon tar även strid mot människohandeln.
Läs mer på: kristdemokraterna.

No comments: