Saturday, June 6, 2009

Feministiskt initiativ

<- (dansar Micheal Jackson-dans). Fyra snabba.

NEJ till utträde.
NEJ till EMU.
NEJ till Lissabon.
JA till utvidgning.



FI:s hjärtefråga berör brott. De vill kriminalisera sexköp i varje land.

Övriga frågor:
Arbetsmarknad: De värderar den svenska modellen med fri förhandlingslrätt för arbetsmarknadens parter tyngre än arbetskraftens fria rörlighet (dvs: Fackliga rättigheter MOT fri rörlighet).
Sjukvård: Anser att sjukvården ska undantas från den fria rörligheten som är fastställt i tjänstedirektivet.
Klimat: Vill att Eu satsar på kolletivtrafik, förnybara energier och energibesparande åtgärder. Föreslår ett förbud mot flygtrafik på kortare sträckor och förbud mot import av flaskvatten. Vill se restriktioner för lastbilstrafik. föreslår ett program gör att omskola män i deras konsumtions- och transportmönster. Vad tycker du? Statistiken visar att det är män som kör de bilar som drar mest bensin och därmed skadar naturen mest. Det är även dem som nyttjar flygtrafiken i högst utsträckning. Är mannens roll miljöfarlig eller är det bara en massa trams?

Toppkandidat Gudrun Schyman

Erfarenheter: Riksdagsledamot mellan 1988-2006 och partiledare för vänsterpartiet 1993-2003. Schyman lämnade vänsterpartiet 2004 och satt fram till valet 2006 som politisk vilde i riksdagen. Vid en presskonferens 2005 presenterades hon som en av styrelsemedlemmarna i FI.
Kärnfrågor: Ett mer jämställt Europa.
Läs mer på: Feministiskt Initiativ

No comments: