Thursday, June 26, 2008

Syster Larsson VS Moder Gabriella

Just nu i denna sekund sitter jag och nattvakar för att vid tvåtiden hämta min syster, Emelie, min kusin och hennes kompis i Borlänge där de är på Peace and Love.
Jag vet faktiskt inte riktigt hur det blev såhär? När blev jag så gammal att jag är den som hämtar (fulla?) ungdomar efter en helspäckad festivalkväll medan jag själv spenderat kvällen med att bjuda min väninna Cajsa på bullar? Jag tyckte till och med att det var mycket trevligt!

Häromdagen var jag och hämtade min 7-åriga kusin på fritids. De hade varit på utflykt så att först fick jag lov att mingla med nördsandalmammorna som endast ville prata om vädret. Jag har aldrig känt mig mer föråldrad, tills de sprang ifrån mig. Då kände jag mig för en sekund som en mordlysten destruktiv ungdom igen tills en fritidsfröken med besvärad uppsyn kom fram till mig och sa med myndig stämma:
- Är du hans mamma?

Snabbt sprang jag hem och började leta efter bildbevis för att jag fortfarande var hipp och käck och med i svängen, men det skulle jag aldrig gjort. Med förskräckelse jämförde jag mig själv från Emmabodafestivalen 2004, där jag var svettig, bakis, skelögd, helt enkelt på topp, med fotot tagit 2008 där jag ser ut att gått med i Jehovas vittnen. Som en karatespark i örat har vuxenheten sprungit i kapp mig! NÄR HÄNDE DET HÄR?!
Nu vill jag att andra ska lära av min historia. När ni börjar att läsa på mjölkpaketen och tycka att informationen om en grodkris är intressant, när strumporna börjar att matcha eller när ditt basplagg är en kristen kofta, tveka inte! Betala 1200 kronor för att gå på festival utan att tycka att du slösar bort pengarna, älskar fuktiga tält som deltar i sophögslerabrottning och drick en folköl till frukost. Annars kommer du att sluta som mig. Hemma, sittandes gäspande i en säng, med ett par tofflor på och fundera på hur du ska orka vara vaken till klockan två. PÅ NATTEN.

2 comments:

Anonymous said...

shit! på natten?

Anonymous said...

Glöm inte att vi inte bara åt bullar, vi diskuterade broderi också.