Tuesday, March 31, 2009

Att städa eller bli mördad, that is the question

Madde har ju lämnat mig för varmare breddgrader och därför hänger jag här ensam i Haga, Göteborg. Det finns både plus och minus med att bo ensam:

+ Jag får stöka ner hur mycket jag vill.
- Jag är lite mörkrädd när jag ensam.

När det börjar lida framemot kväller så börjar jag tänka på en historia som min kära vän Anneli berättade för mig. Annelis kompis kompis (börjar bra, jag vet) bodde ensam. Helt plötsligt började hon märka att saker inte var där hon hade lagt dem senast. Hon tänkte att hon kanske fått demens och tänkte inte vidare på det förrän en dag när hon öppnade kylskåpet och den nyköpta osten var halvt uppäten. Hon ringde då polisen som genast kom och hittade en mentalsjuk kvinna som bott i hennes hem och gömt sig under hennes säng när hon var hemma.

Nu kommer vi till mitt problem. Eftersom jag är sjukt nojig plus att saker ligger lite här och var så tror jag alltid framåt kvällen att det är någon som ligger och klämmer under min säng och som på dagarna kommer fram och stökar ner! Tröjor är inte i garderoben utan ligger i soffan, glas är inte i skåpet utan på bordet, ja ni förstår. Och jag menar, det kan ju inte vara jag som slänger saker överallt hur som haver, eller hur?

Så idag, när jag äntligen hade en ledig dag, tänkte jag att det var dags att börja plocka ihop saker. Jag började vika och spruta luktagottdoft överallt men när jag kom till att börja städa under sängen blev jag lite skeptisk. Jag menar, om det är massa saker där så får ju ingen plats under sängen. I alla fall inte en normalstor människa. AHA! tänkte jag då. En dvärgmördare skulle kunna få plats! Hur ska jag göra?! Plus att jag hade börjat tröttna på att städa. Det är inte roligt någonstans. Den som säger sådant är mentalsjuk!

Men sen kom det som ett ljussken över mig. Istället för att städa så proppade jag bara in alla saker under sängen! Nu får inte ens Nils Karlsson Pyssling plats där under plus att jag inte behöver undra vems om har stökat ner.
Man får inte vara dum när man är smart!



2 comments:

michaelsson said...

Bra grej! Jag körde oxå på det där med att stoppa saker under sängen. Tills man glömmer bort att man lagt en massa saker där och är jävligt irriterad för att vissa saker tycks försvinna ändå...

Du får nog göra en tipspromenad om bilar eller något annat tråkigt. Jag vill ju inte framstå som en nörd. :P

maddis said...

haha jag kollar under sängen varje kväll innan jag går och lägger mig. det är någon sorts tvångstanke som sitter i sen barndomen..

som tur är har jag aldrig funnit varken mördare eller psyksjuka tanter. mest dammråttor.