Tuesday, March 31, 2009

Att städa eller bli mördad, that is the question

Madde har ju lämnat mig för varmare breddgrader och därför hänger jag här ensam i Haga, Göteborg. Det finns både plus och minus med att bo ensam:

+ Jag får stöka ner hur mycket jag vill.
- Jag är lite mörkrädd när jag ensam.

När det börjar lida framemot kväller så börjar jag tänka på en historia som min kära vän Anneli berättade för mig. Annelis kompis kompis (börjar bra, jag vet) bodde ensam. Helt plötsligt började hon märka att saker inte var där hon hade lagt dem senast. Hon tänkte att hon kanske fått demens och tänkte inte vidare på det förrän en dag när hon öppnade kylskåpet och den nyköpta osten var halvt uppäten. Hon ringde då polisen som genast kom och hittade en mentalsjuk kvinna som bott i hennes hem och gömt sig under hennes säng när hon var hemma.

Nu kommer vi till mitt problem. Eftersom jag är sjukt nojig plus att saker ligger lite här och var så tror jag alltid framåt kvällen att det är någon som ligger och klämmer under min säng och som på dagarna kommer fram och stökar ner! Tröjor är inte i garderoben utan ligger i soffan, glas är inte i skåpet utan på bordet, ja ni förstår. Och jag menar, det kan ju inte vara jag som slänger saker överallt hur som haver, eller hur?

Så idag, när jag äntligen hade en ledig dag, tänkte jag att det var dags att börja plocka ihop saker. Jag började vika och spruta luktagottdoft överallt men när jag kom till att börja städa under sängen blev jag lite skeptisk. Jag menar, om det är massa saker där så får ju ingen plats under sängen. I alla fall inte en normalstor människa. AHA! tänkte jag då. En dvärgmördare skulle kunna få plats! Hur ska jag göra?! Plus att jag hade börjat tröttna på att städa. Det är inte roligt någonstans. Den som säger sådant är mentalsjuk!

Men sen kom det som ett ljussken över mig. Istället för att städa så proppade jag bara in alla saker under sängen! Nu får inte ens Nils Karlsson Pyssling plats där under plus att jag inte behöver undra vems om har stökat ner.
Man får inte vara dum när man är smart!



Monday, March 30, 2009

Veckans frågesportstävling

Dagarna går alldeles för snabbt för att jag skall kunna ha koll på dem. Nu är det iaf dags att putta ner Sandra från tronen och roffa åt er segern i veckans quiz! Eftersom jag haft lite av en nostalgitripp tillbaka till Spice Girls-tiden den här veckan så hoppas jag att ni har bättre koll på 90-talet än vad jag har på dagarna. Skriv ner era poäng i kommentatorsfältet, tävlingen avslutas imorgon, tisdag, 22.00. Vinnaren får som alltid en länk!

Och om det blir fel så var inte ledsen för det! För 90-talet var så fel att det blev rätt.

Saturday, March 28, 2009

Exakt såhär jobbigt är det att känna mig

Jag har varit med och anordnat 90-talsdisco och har nu återvänt hem mitt i natten, blöt ( det regnar), svettig ( de här latexbyxorna andas var fjärde år) och nostalgisk (förvaltningskunskapen har tack och lov inte raderat ut Spice Girls-dansstegen). Men mer om det senare. Dagens nära-kärlekupplevelse är som följer:

Hanna är hemma hos mig på eftermiddagen och vi googlar Beverly Hills för att få lite inspiration för kvällen när Hannas mobil plötsligt ringer. Jag sitter närmast mobilen och ser vad det står på displayen.
Jag: VAAAAAAAAAAAAAAAA JOSE! (Med stora ögon och hysteri i rösten. Har Hanna gömt José hemma i sin källare utan att berätta för mig? Har hon internetdejtat upp en José som är hemlig? Är hon egentligen gift med José och har tre barn ihop med honom?).
Hanna: Nej Josefin! ( med trötta ögon och en suck med i rösten).

Så nära men ändå så långt borta.
(Och ja, exakt såhär jobbigt är det att känna mig och exakt sådant här väljer jag om att skriva om på min blogg istället för att dela med mig av foton på dagens outfit: nätbrynja. Störigt jag vet).

Wednesday, March 25, 2009

Vårmode 2009

Idag skulle jag och mina kära vänner unna oss en eftertentan-shoppingdag på stan. Eftersom jag bor i modemekkat Göteborg så tänkte jag uppdatera för er vad som är hippt och coolt här i storstaden.

Vårens viktigaste accessoar: solglajjorna.
Ett par häftiga skor kan göra det där lilla extra för en vardagsoutfit.




Oc
h det senaste hattmodet:



Och för dig som vill välja budgetvarianten:


Så nu hoppas jag att alla har fått lite inspiration inför den stundande våren.

Monday, March 23, 2009

Tourettesupdate


Det hände verkligen! Gud hör bön! Eller det kanske inte var något snuskigt ord men ett HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJDÅ!!! från killen i klassen i en knäpptyst lokal med arga, frustrerade studenter är egentligen det enda man kan begära just nu.

Och ja, jag hittar på alla sätt för att undvika att plugga mer.

KTB-countdown: 12 timmar avverkade, 1 to go!
Och sen ska jag aldrig mer röra en bok som handlar om förvaltning.

Förutom till omtentan då. Hejaheja, allt är sant!

Tråkighetsupdate

Jag kom på att det nog skulle vara tråkigare att överleva med Alex Schulman än med den där manusförfattaren från How I Met your mother. Han är verkligen urtypen av tråkig. Om man skulle vara ihop med honom skulle man hinna göra allt (städa, diska, tvätta, skriva en bestseller, adoptera en elefant, bli världsmästare på bodybuilding) på en minut av den enkla anledningen att tiden sniglar fram när allt är tråkigt. Men han är ju smart, han får alla att tro att han är rolig för att han har döpt en sida till 1000 apor (jätteroligt namn, verkligen lustigt för vad är roligare än en apa? Jo tusen apor).

Men förvaltning är fortfarande tråkigare. Nu har jag kommit till förvaltningslagen. Yippie.

KTB-countdown: 10 timmar avverkade, 3 to go!
Oh Gud hjälp mig... snälla någon....

Förvaltningstenta

Jag sitter just nu på KTB och mastodantpluggar inför morgondagens tenta om, hör och häpna, något så fantastiskt roligt som förvaltning. Förvaltning suger. Ni vet när man säger att saker är tråkiga, det här är höjden av tråkighet.

Jag ska demonstrera exakt hur tråkigt det är med en helt O-PK lista.

Tråkigt: Att man får betala tillbaks på skatt.
Tråkigare: När man bryter ett ben i juni.
Tråkigast: När folk dör i en tsunami.
Ännu tråkigare: Jorden går under och man är den enda som överlever. (Alternativt en till människa överlever och denna är författaren till alla skämt på How I met your mother. OH HU!/Dubbelkvack!).
Höjden av tråkighet: Svensk förvaltning.

Dagen började optimistiskt med facebookstatusen: KTB-countdown: 1 timme avverkad, 12 to go! och har nu landat i KTB-countdown: 9 timmar avverkade, 4 to go! HAGPÅIAHBFAJFBPSKNG.

Jag väntar nu på att något rafflande ska hända. Något vansinnigt. Men det verkar vara svårt att hitta glädjeämnen här på KTB. Mitt enda hopp är Jasmin.

Förra gången vi tentapluggade så lovade hon att om hon fick VG på sin tenta så skulle hon skrika ett obscent ord i stora läsesalen (där vi sitter nu). Nu fick hon VG, men jag har inte hört tillstymelsen av något snuskord. Jag vet inte riktigt hur jag ska hetsa henne?! Det verkar som hon har fegat ur lite grann. Jag har försökt med allt. Jag har stirrat på henne stint, provocerat henne genom att dra din mamma är ett luncherbjudande-påhopp, men ingenting verkar fungera.

Så du som finns där ute som har ett skarpöga för förvaltning samtidigt som du har tourettes, sök upp mig genast! Jag behöver dig.

Sunday, March 22, 2009

Hur låter djur? Del 2

Malin och jag kunde inte riktigt släppa det här med hur giraffer låter och fortsatte att fundera på det under dagens telefonsamtal.

Malin: Ja men det lustigaste tyckte jag var att giraffen gjorde "sällsynta stön".
Jag: Jag vet!
Malin: Hur tog de reda på det? Var det en människa som satt ute på savannen och försökte klura ut om giraffen verkligen var stum?
Jag: Ja och hur gjorde det de? Hade de en sådan där farfarslur?! Använde de ekolod?
Malin: De kanske klädde ut sig till giraffer och testade med olika ljud. PRFF? Nehej, det fungerade inte.
Jag: Haha, det låter som ett fantastiskt jobb!
Malin: Ja man skulle blivit biolog istället.
Jag: Men jag undrar fortfarande hur girafferna pratar med varandra om de bara ibland gör små stön som är sällsynta?
Malin: De kanske använder teckenspråk?

Och återigen är Malin 1000 gånger roligare än mig, men jag bloggar snabbast. HA HA!

Saturday, March 21, 2009

Hur låter djur?


Malin och jag pratade i telefon nu på kvällkvisten (nej vi är inte övertrötta, det här sådana här konversationer som vi har på riktigt):

Vi diskuterade kursen vi läste förra sommaren och om kvinnan som skulle skriva om hästar. Vi började spekulera över hur hennes dialoger i den historien såg ut.

Jag: Jag menar gnäägg, vad svarar hästar på det? Ett halvt gnää?
Malin: Antagligen ptro.
Jag: Ja det är klart. Det märks att det är du som snart är färdig journalist, inte jag.
Malin: Men hur kom man på hur man skulle stava hästarnas ljud P-T-R-O, det låter ju inte så! Var kom O:et ifrån?
Jag: Och låter verkligen fåren BÄ? Och kossorna MU?
Malin: Tåls att tänka på.
Jag: Och varför är vissa djurljud prioriterade? Vad hände med giraffen? Hur låter giraffen? Det är det ingen som vet! Vad är det för diskriminering mot afrikanska djur?
Malin: Men roligast är Kalle Anka. När han var arg så skrev de Dubbelkvack.
Jag: Haha jättekonstigt! KVACK KVACK. Låter ju inte alls argt!
Malin: Jag undrar då vad de menade med megakvack?

Jag blev lite fundersam efter vi hade lagt på och googlade på "hur låter en giraff" och hittade detta:

"Giraffen ger så sällan hörbara ljud ifrån sig att den har rykte om sig att vara stum. Men den kan ge ifrån vad som beskrives som stönande ljud och rop med låg tonhöjd."

Nu sitter jag bara och väntar på att disney ska göra en figur som heter Göran Giraff som har ett hett temperament och som när han blir arg ofta ger ifrån sig ett passande ljud istället för svordom, jag föreslår dubbelstön (stön stön) alternativt megastön (STÖN!!!).
Åh snälla Disney, ordna detta nu så ska ni se att den där smygrasiststämpeln suddas ut i ett nafs!

Thursday, March 19, 2009

Dagens insikt

Man vet att man tillbringar för mycket tid på KTB att man känner sig så hemma där att man inte ens reflekterar över att toadörren kanske borde vara stängd när man behöver uträtta sina behov på en bibliotekstoalett.

Tentaplugg IGEN. Jag känner bara hur all lustighet dras ur mig. Kanske finns en anledning till varför akademiker inte har någon humor. Varje skämt byts ut med onödiga kunskaper om förvaltning.

Gud bevare oss.

Monday, March 16, 2009

Göteborgshumor

Det var ett bra tag sedan jag plågade er med en riktig ordvits så jag tänkte att det nog måste vara dags nu.

Klasstjejerna sitter och diskuterar tentan och vi kommer in på vilket sätt man skriver.
Johanna: Jag skriver ju med så små bokstäver, men jag försöker anstränga mig när man skriver tenta.
Jag: Jag skriver alltid med stora bokstäver.
Kajsa: Med stora bokstäver? Verkligen? Är inte det jobbigt?
Jag: Jag menar alltså inte versaler utan stora runda som tar mycket plats så att det ser ut som man skriver mycket.
Kajsa: Jaha, du menar så.
Jag: Ja jag menade det inte bokstavligt.

KATSCHING!

Sunday, March 15, 2009

Veckans frågesportstävling

Jag vill inte ens prata om igår. Eller jo det vill jag och jag ska sammanfatta det i en mening:
Bort med folket och fram med expertstyre! Uppenbarligen har Sverige drabbats av någon sorts masspsykos och glömt bort vad schlager egentligen är. Därför kanske det är på plats med ett litet test om just det bästa i livet: Schlager. Tävlingen avslutas imorgon kl. 22.00. Skriv upp era poäng i kommentarsfältet så får den som vinner en länkning. Hope and Glory till er alla!

Saturday, March 14, 2009

Gabbis tolkar schlager

Eftersom jag har bestämt att det är Måns "Mums/Moms" Zelmerlöws år i år (jaja jag vet han ligger bara tre i alla undersökningar) så låg det väl på sin plats att jag skulle tolka hans bidrag.
Kom ihåg att rösta imorgon för att jag dör om jag nästa gång kommer till palatset måste sjunga med i en operarefräng! Fram med saker man kan sjunga! RÖSTA MUMS IMORGON!



Nu blev jag lite rädd att jag kanske förstört hans bidrag så här kommer orginalet:

Friday, March 13, 2009

Hypnotisören Gabbis

Aftonbladet publicerade igår en man som hypnotierar folk via internet.
Tyvärr måste jag säga att aftonbladet fått tag i en amatör, jag skall visa för er hur det går till när ett proffs ska hypnotisera någon.
Obs: gör som jag säger under hypnotiseringens gång annars kanske du fastnar i tron om att du är en höna!



VARNING!
Testa inte hypnosen om du har hjärtproblem, lider av psykisk ohälsa eller har någon form av humor överhuvudtaget.

Thursday, March 12, 2009

Nej jag har ingen TV

Jag har ingen TV. Det är ett faktum som jag gillar smygskryta om väldigt mycket. "Såg du på nyhetsmorgon imorse?" - Nej jag har ingen TV. "Du vet den där reklamen..." - Nej jag har ingen TV. "Alltså vet du vem som vann top model?" - Nej jag har ingen TV.

Detta konstaterande om att jag inte har någon TV bara dryper av en inneboende känsla över att jag är över mänskligheten. Att jag har tagit ett aktivt motstånd till detta massmediala etablisemang och väljt att fokusera på min kulturella utveckling via böcker och självanalys.

Men nu har mitt internet dött. En brutal död. Jag vet inte hur men det sa bara duröööö och la av.
Och så jävla intresserad är jag inte av att bejaka mitt inre.

Jag menar, hur fan skall jag komma åt SVT-play nu?

Tuesday, March 10, 2009

Facebookstatusdagen

Den här dagen kan bara sammanfattas på ett sätt! Facebookstatusar:

  • 09.58 Gabriella har återvänt till KTB.
  • 13.58 Gabriella är i en motvillig relation med KTB som tvingar mig att ständigt besöka honom/henne/den/det/odefinerbart kön.
  • 15.48 Gabriella flyr från KTB och hoppas att hon aldrig mer behöver komma tillbaka.
  • 16.56 Gabriella är tillbaks på KTB.
  • 19.35 Gabriella är numera bortgift med KTB och fasar inför bröllopsnatten.
  • 21.19 Gabriella är klaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar! GLÄDJE ÖVERALLT!
  • 21.37 Gabriella vågar inte gå ifrån KTB för att då kommer Jasmin att döda mig på ett långsamt och obehagligt sätt.
Och det var allt för den här meningslösa dagen. Gissa vad jag ska göra imorgon?

Monday, March 9, 2009

Att göra något annat än att plugga

Nu har jag suttit på KTB (kurs och tidningsbiblioteket) sen föreläsningen slutade vid 12.00 för skriva om etik inom förvaltningspolitik (ett litet rim där). Ja ni hör själva, detta är en fantastisk måndag.

Dock har jag fått lite nya kunskaper.
I ett experiment som genomfördes 1970 där lärare blev tillsagda att ge eleverna stötar om de inte kunde svara på en fråga så gav 60 procent av de deltagande alla stötar upp till den farligaste nivån om de inte kunde svara på en fråga. Om de tvekade uppmanades läraren att ändock fortsätta, vilket då de flesta gjorde.

Kontentan av detta experiment var att visa att vanligt folk följer de uppmaningar som ges dem även fast det i grunden egentligen vet att det de gör inte är etiskt accepterbart.

Och kontentan av detta inlägg är att jag inte orkar svara på några fler frågor om hur moralisk en statstjänsteman egentligen är och tycker det är mer lockande att blogga om ingenting alls.

Jag har en känsla av att om jag hade varit den där eleven så skulle jag sett ut som friterad räka kombinerat med Einsteins hår vid det här laget. (Och ja, jag tog mig tid att photoshopa ihop en bild på det scenariot också, jag skulle verkligen inte överlevt det där experimentet).

Saturday, March 7, 2009

Veckans retrobildsmysterium

Igår var jag, Kajsa (haha du fick vara med här till slut!) och Hanna ute på en random ölrunda som slutade på vårt favorithak The Queen. Medan andra normala människor använder sin mobil till att fyllesmsa, fylleringa eller ta fula kort på sig själv med bihang så valde jag att dokumentera detta:











Av någon anledning tyckte jag att det var sjukt underhållande att tapeterna utanför toaletten var böcker, och detta är helt enkelt bara ett bevis för att det är ingen som skrattar med en som druckit några öl, utan bara åt. För jag har ingen aning vad som var lustigt med detta, har ni?

Thursday, March 5, 2009

En musikgåva till Er

Om ni gjorde frågesporten kanske ni märkte att jag är lite av ett musikaliskt geni. Och jag är inte ensam! Jag och Malin har det fantastiska bandet Hey Men! som har en hitlåt (vi anser att man skall ta paus när man är på topp). Den heter Slutstation: Beduintält och här kommer bloggpremiären för 2/3 - delar av den låten.


Och om du är inte kan hålla dig tills att den sista delen av låten släpps så går den såhär:

Vår präst är felinformerad,

REFRÄNG han blir nog paff han med,

Vår tro är visst reklamerad,

nu litar jag på Ahmed.

Am D7 Am D7 G F#m G

Jesus, hejdå, Allah hallihallå—å—å!


Vår skiva kommer ut inom loppet av en framtid till din närmaste bensinmack!
Den kommer även innehålla klassiker som:
Karl Orienteraren, Dvärgen förstörde kärleken för mig samt Jag vill vara strömmingen utanför din håv.


Wednesday, March 4, 2009

Veckans frågesportstävling

Jag är lite rädd att ni kanske har glömt bort mig nu under min frånvaro och tänkte därmed att jag skulle fokusera veckans quiz till frågor om mig själv. Tyvärr insåg jag att all fakta om mig är sjukt deprimerande tråkig, men här är det. Bring it on. Tävlingen avslutas imorgon kl. 22.00, skriv ner poäng i kommentarsfältet så får ni en länkning som brukligt. Heja heja!

Tuesday, March 3, 2009

Veckan som gick

Tillbaka! Vi får helt enkelt ta igen veckan där vi inte varit tillsammans.

Veckans hudfärg: Gul.
















Veckans besök: Malin

















Veckans tjuvlyssnat:
Jag och Malin är på väg till andra långgatan på lördagskvällen för att ta oss en öl. På vägen dit ser vi en kille som kommer gående med snabba steg och sluddrar högt i telefon.
Kille: Öh, vart är ni? Kan vi inte träffas under den stora stjärnan i himlen? Ser ni den?

Hm. Menar han polstjärnan? Ja den har ju en fix punkt sådär, lite till höger.

Veckans insikt:
Malin och jag är och fikar med Malins kompis Emelie. Vi börjar prata om lördagsgodis och en godisaffär som heter 4-gott.
Jag: Ja men alltså säger du fyr-gott (som typ för-gott) eller säger du fyra-gott? Jag förstår inte namnet.
Emelie: Nej inte jag heller... eller vänta nu. Det måste ju vara Four-gott!

Så nu var vi tillbaks på banan igen. Väl mött!